Ga naar Content

Bloembollen, pindakaas en cupcakes: alles uit de kast voor renovatie dorpshuis Abbenes

ABBENES - Dorpshuis 'Het Praatpunt' in Abbenes schreeuwt om een renovatie. Een groen uitgeslagen dak, een verouderde bar, een keuken en een inboedel van ruim 26 jaar geleden. Voor de renovatie van het dorpshuis is een ton nodig. "Dat is veel geld", zegt beheerster van het gebouw Erica van den Berg. Daarom wordt alles uit de kast getrokken om geld bij elkaar te krijgen. 

Dorpshuis Abbenes heeft 100.000 euro nodig voor renovatie - NH Nieuws

Op dit moment staat de teller op 3177 euro. Dit geld is onder meer bij elkaar gebracht door donaties en ludieke acties. Zo is er met een sinterklaasactie 119.00 euro opgehaald. Een actie waarbij lokale pindakaas is verkocht, leverde bijna vijftig euro op en een tulpenbollen-verkoopactie bracht meer dan 300 euro in het laatje. 

"Het is geweldig om te zien dat mensen juist in deze tijd geld over hebben voor de renovatie van het dorpshuis", vertelt beheerster Erica van den Berg aan NH Nieuws. "Buiten de coronacrisis om is december ook gewoon een hele dure maand." 

Materiaal uit 1994

Erica neemt ons mee het dorpshuis in en laat zien waarom een renovatie zo hard nodig is: "Het materiaal dateert uit 1994, de koelkasten vreten energie en het is het gewoon allemaal net niet", vertelt ze. In 1994 is het dorpshuis na een brand opnieuw ingericht, maar daarna is er niets meer aan gebeurd. Het dak is groen uitgeslagen en er mankeert van alles aan de keuken. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: NH Nieuws

Een van de acties die nog loopt is de verkoop van cupcakes. Melissa Backer komt uit Abbenes en heeft een bedrijf die taarten en gebak levert aan horeca. Maar voor de renovatie van het dorpshuis maakt Melissa een uitzondering: "Het dorpshuis staat gewoon centraal bij ons in het dorp. Er wordt onwijs veel georganiseerd, ik heb zelf twee kinderen, die gaan er ook vaak naartoe."

Cupcakes

In totaal heeft Melissa 180 cupcakes verkocht, wat zorgt voor 225 euro voor het dorpshuis. Daarnaast lopen er ook nog andere acties, die zijn te vinden op de website van de dorpsraad. Ook spreekt de organisatie rondom de renovatie van het dorpshuis fondsen aan. Zo is het plan van Erica genomineerd voor een donatie van Naktuinbouw en verwachten ze nog een bijdrage van de gemeente. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]