Ga naar Content

Bart Lemmen van WV West-Frisia schrijft wielerhistorie

Wielrenner Bart Lemmen van WV West-Frisia heeft als eerst clubrenner ooit de Topcompetitie gewonnen. "Ik denk dat ik potentie heb", aldus een bescheiden Lemmen na afloop van de Omloop van de Braakman.

Kan West-Frisia renner Bart Lemmen wielerhistorie schrijven? - NH Nieuws

Aan het begin van de dag werd de kans nog op erg laag ingeschat dat de renner de Topcompetitie zou winnen. Het parcours rondom het Zeeuwse Philippine is namelijk niet op het lijf geschreven van de 26-jarige renner. "De trui verliezen is 95 procent, want nummer twee in het klassement (Coen Vermeltfoort red.) is goed in orde", aldus ploegleider Tino Haakman.

"De trui verliezen is 95 procent, want de nummer twee in het klassement is goed in orde"

WV West-Frisia ploegleider Tino Haakman

Uiteindelijk finishte Lemmen als dertiende.Concurrent Vermeltfoort werd achtste en dat was voor de renner van West-Frisia precies genoeg om het klassement te winnen.

NH Sport ging de hele dag mee met de wielerploeg. In het kielzog van de renners en al stuiterend over de Zeeuwse kasseien maakten wij de bovenstaande reportage.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]