Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Hardloopster Bo Ummels mikt weer op Nederlandse titel, alleen dit keer zonder bebloede tenen

15 oktober 2021, 07.30 uur · Aangepast 15 oktober 2021, 08.06 uur · Door Erik-Jan Brinkman

De spanning begint behoorlijk toe te nemen bij Bo Ummels. De marathonloopster uit Heiloo rent zondag in Amsterdam haar tweede marathon ooit en ze hoopt met succes haar Nederlandse titel te verdedigen. "Ik wil wat moois laten zien."

Bo Ummels voelt dat de wedstrijdspanning toeneemt - NH Nieuws

Bebloede tenen

Twee jaar geleden debuteerde Ummels op de marathon in Amsterdam. Met een tijd van 2.32,34 pakte ze gelijk de Nederlandse titel. Een geweldig resultaat, maar ze moest het ook bekopen met bebloede tenen. Dat had te maken met de dikte van haar sokken.

Bo Ummels kwam in 2019 met bebloede tenen over de finish - NH Nieuws

Van der Meijden

De 28-jarige atlete uit Heiloo hoopt zondag wederom een gooi te doen naar het Nederlands Kampioenschap en het liefst in een persoonlijk record. Belangrijkste concurrent voor die Nederlandse titel is Ruth van der Meijden.

Zondag van 12.00 tot 14.00 uur zendt NH Nieuws de marathon live uit vanuit het Olympisch stadion. Het startschot bij de toppers klinkt om 9.00 uur. Een samenvatting van de wedstrijdloop zie je op onze website en op tv bij NH Sport. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]