Ga naar Content

Eigenaar zet dag na verwoestende brand de schouders eronder: "Ik moet vooruit"

Jeroen Zonneveld kijkt naar de ravage die de brand van vannacht in Beverwijk aan zijn bedrijf heeft aangericht en verzucht: "Doodzonde, maar er zit niks anders op dan de mouwen opstropen en de hele boel weer opruimen."

De felle brand veranderde de entree van zijn bedrijf in gebruikte bouwgoederen in een ruïne. Overal ligt geblakerd hout en het stinkt er naar nat geworden roet.

De brandweer heeft zijn werk snel en grondig gedaan. Het vuur is gedoofd. Nu is het aan hem orde in de chaos te scheppen. Hij is ervan overtuigd dat dat gaat lukken. "Ik ben blij dat het pand overeind is gebleven. Het is nu een kwestie van aanpakken."

Vierde keer

Zonneveld heeft vaker met dit bijltje gehakt. Het is al de vierde keer dat er brand woedde in zijn pand aan de Industrieweg. En ook nu weet hij bijna zeker dat het vuur is aangestoken. "Dat kan niet anders. Er lag niks brandbaars en elektriciteit heb ik er niet. Honderd procent zeker dat ze, net als de vorige keer, ergens een benzinetank hebben neergelegd en die aangestoken."

"Honderd procent zeker dat het is aangestoken, er lag hier niks brandbaars"

Door brand getroffen eigenaar

Hij weet niet in welke richting hij de dader moet zoeken. "Acht jaar geleden had ik een zakelijk geschil met iemand die me bedreigd heeft de boel in de fik te steken. Die heeft woord gehouden, al kun je dat nooit bewijzen. Wie er nu achter zit? Geen idee. Ik probeer alles altijd fatsoenlijk met mijn klanten op te lossen. Misschien is het een pyromaan geweest of zo."  

De politie is nog maar net klaar met het onderzoek of Zonneveld begint met de herstelwerkzaamheden. "Ik kan wel gaan zitten kniezen, maar daar schiet ik ook niks mee op. Het is doodzonde als je ziet wat er allemaal verbrand is, spulletjes die ik in de handel voor aardig wat geld had kunnen verkopen."

Zonneveld is niet verzekerd, omdat het pand niet aan de normen voldoet. De exacte schade kan hij moeilijk inschatten. Daar wil hij ook niet te lang over nadenken. "Ik moet vooruit."

De politie roept getuigen op zich te melden en hoopt dat eventuele beelden van bewakingscamera's duidelijkheid gaan bieden over de identiteit van de verdachten. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]