Ga naar Content

Geen gratis zelftests meer voor reizigers op Schiphol

De GGD stopt morgen met het aanbieden van gratis zelftests aan reizigers op Schiphol. Volgens een woordvoerder van de GGD Kennemerland zijn er de afgelopen drie maanden 1.7 miljoen gratis coronatests uitgedeeld. De gratis uitgifte maakte deel uit van een zomercampagne van het ministerie van Volksgezondheid.

De laatste gratis af te halen zelftests op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Sinds vrijdag kan ook er niet meer gratis worden getest vóór de vliegreis. De hele zomer mochten vakantiegangers een gratis PCR- of antigeentest doen bij een teststraat naar keuze. Wereldwijd verplichten nog veel landen een coronatest bij binnenkomst, ongeacht of iemand gevaccineerd is of niet. Vanaf morgen moet er ook weer betaald worden voor een zelftest.

De overheid adviseert alle reizigers die in Nederland aankomen om voor de zekerheid zo'n zelftest te doen. Harm Groustra van de GGD Kennemerland is niet bang dat veel minder reizigers zichzelf zullen gaan testen, nu ze er weer voor moeten betalen. "Ik denk dat de meeste Nederlanders de urgentie wel snappen. Dat als ze gaan reizen, het ook verstandig is om een zelftest te doen."

Bij de gates, bagagebanden en in de aankomsthal werden vandaag de laatste gratis zelftests uitgedeeld.

Alleen vandaag nog krijgen reizigers op Schiphol een gratis zelftest - NH Nieuws / Doron Sajet

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]