Ga naar Content

Ajax domineert tegen Besiktas en wint ook tweede duel in de Champions League

Ajax heeft ook het tweede pouleduel in de Champions League gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd het Turkse Besiktas met 2-0 verslagen. Beide doelpunten werden gemaakt in de eerste helft.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax domineert 

Al na 35 seconden werd Ajax gevaarlijk, maar het schot van Ryan Gravenberch werd gepakt door Besiktas-keeper Ersin Destanoglu. Daarna was Besiktas-spits Michy Batshuayi dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot kwam op de binnenkant van de paal.

Toch was het Ajax wat domineerde en dat leverde kansen op voor Gravenberch, Antony en Steven Berghuis. In de zeventiende minuut was het dan eindelijk raak voor de Amsterdammers. Berghuis, die de voorkeur kreeg boven Davy Klaassen, schoot diagonaal raak na een fraaie actie van aanvoerder Dusan Tadic.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook na de goal bleef Ajax de veel betere ploeg. Zo kopte Edson Álvarez in de handen van Destanglu en had Sébastien Haller moeten scoren. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar kopte niet scherp genoeg naar de hoek.

Even later was het Tadic die een megakans om zeep hielp door van dichtbij naast te schieten. Een tweede treffer kon niet uitblijven en het was dan ook Haller die in de 43e minuut bij de eerste paal binnentikte uit een voorzet van Berghuis: 2-0.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tweede helft

Ajax vervolgde de tweede helft met dezelfde elf spelers. In de 50e minuut was het Tadic met een prima voorzet, maar Haller zag zijn kopbal werd gekeerd door Destanoglu. De Amsterdammers zakten iets weg in de tweede helft en kwamen ook nog goed weg. Besiktas scoorde, maar die goal werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf ging. 

Het slotakkoord was voor Ajax. De Amsterdammers werden weer gevaarlijk via Haller die net overkopte. David Neres en Klaassen kwamen erop ten koste van Antony en Berghuis. Doelpunten werden er niet meer gemaakt en zo won Ajax ook haar tweede duel in de Champions League en gaat het samen met Borussia Dortmund, dat won van Sporting Portugal (1-0), aan de leiding in poule C.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Berghuis (Klaassen/71) en Gravenberch; Antony (Neres/71), Haller, Tadic

Opstelling Besiktas: Destanoğlu; Rosier, Saatçı, N’Sakala, Meras (Berkay/72),Yilmaz (Töre/46); Karaman, Uçan (Ozyakop/46), Souza, Bozdoğan; Batshuayi

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]