Ga naar Content

Overtuigend Ajax O-18 geeft het goede voorbeeld tegen Besiktas

Door een prima 3-1 overwinning staat Ajax O-18 na twee wedstrijden bovenaan in Groep C van de Youth League. In Amsterdam scoorden Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen en Gabriel Osei Misehouy voor de Ajacieden.

Van Axel Dongen in actie voor Ajax - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Er waren geen toeschouwers aanwezig bij dit duel vanwege veiligheidsmaatregelen. En op dat enigszins verlaten Sportpark De Toekomst stuurde trainer Dave Vos weer een piepjong team het veld in. De gemiddelde leeftijd lag rond de 16,8 jaar.

Ondanks de leeftijd van de Amsterdamse talenten waren ze een stuk beter dan de Turkse tegenstander. Na ruim een half uur maakte Hlynsson de verdiende openingstreffer. De IJslandse middenvelder schoot de bal goed binnen na prima terugleggen van Van Axel Dongen.

Misehouy

Ook na de rust was Ajax de betere partij. Tien minuten na de theepauze was Van Axel Dongen dit keer zelf het eindstation en was Misehouy de aangever. De laatste treffer kwam zo'n twaalf minuten voor tijd van de voeten van Misehouy. De middenvelder schoot op randje zestienmetergebied in de rechter onderhoek. Vlak voor tijd deden de Turken iets terug door een goal van Koray Yagci: 3-1. Tussendoor miste Besiktas nog een penalty.

Borussia Dortmund

Over drie weken speelt Ajax O-18 tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund in Amsterdam. Voor nu is het de beurt aan de mannen van Erik ten Hag. Ajax neemt het om 18.45 uur in de Johan Cruijff Arena op tegen Besiktas.

Opstelling Ajax: De Graaff; Gooijer, Aertssen , Milovanovic, Aning (Bobson/80); Vos (Brandes/82), Misehouy, Hlynsson; Sarfo (Jermoumi/62), Banel (Kjaer Jensen/80), Van Axel Dongen (Dall/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]