Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Oud-burgemeester Emile Roemer opent eerste en enige kaasmarkt van 2021

28 september 2021, 11.42 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Emile Roemer, tot voor kort waarnemend burgemeester van Alkmaar, opent komende vrijdag de enige kaasmarkt van 2021. De kaasmarkt op het Waagplein zal geen 'traditionele' kaasmarkt zijn die het hele Waagplein inneemt, maar de opzet van de kleinere avondkaasmarkten volgen.

Archieffoto - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

De kaasmarkt wordt altijd geopend door een gast. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt Roemer uitgenodigd op het Stadhuis aan de Langestraat, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Hier kan de oud-interim-burgemeester genieten van het traditionele gebakje van Alkmaar: het Victorientje.

Daarna wordt om 10.00 uur op het Waagplein de bel geluid. Dit is het startsein van de kaasmarkt. De kaasmarkt wordt door de recent veranderde coronamaatregelen minder groot opgezet dan gewoonlijk, wat betekent dat de helft van het Waagplein benut wordt. De verrichtingen van de kaasdragers, -kopers en -verkopers kunnen door geïnteresseerden vanaf één van de terrassen worden gevolgd.

Roemer was tussen 1 oktober 2020 en 18 juni 2021 actief als interim-burgemeester van Alkmaar. Hiermee vulde hij tot de benoeming van Anja Schouten als burgemeester het gat dat ontstond toen oud-burgemeester Piet Bruinooge om gezondheidsredenen zijn taken als burgemeester neerlegde.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]