Ga naar Content

Singer Laren hoopt dat hoge straf voor Van Gogh-rover nieuwe kunstrovers afschrikt

Museum Singer Laren is blij met de flinke straf die kunstrover Nils M. heeft gekregen voor de roof van het werk 'Lentetuin' van Vincent van Gogh uit het museum, nu anderhalf jaar geleden. M. kreeg vandaag van de rechtbank de maximale straf van acht jaar voor de kunstroof. "Laat het een afschrikkende werking hebben", aldus museumdirecteur Evert van Os van Singer Laren.

Singer Laren-directeur Evert van Os over gestolen Van Gogh - Foto: Singer Laren/Groninger Museum

Van Os hoopt dat hiermee een duidelijk signaal is afgegeven naar criminelen. "Zodat dit soort ernstige misdrijven in de toekomst niet meer gepleegd worden", zegt hij. 

Heel veel meer wil het museum niet over de straf kwijt. "Voor ons is natuurlijk het allerbelangrijkste dat het schilderij snel en onbeschadigd weer in het Groninger museum te zien zal zijn."

Singer Laren had het Van Gogh-werk op het moment van de roof in bruikleen van het Groninger Museum.

Geen spoor

Nog altijd is er geen spoor naar het kunstwerk dat in zijn geheel 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen' heet. Het museum hoopt dat de aandacht voor de zaak eventueel voor nieuwe tips zorgt, maar maakt zichzelf geen illusies. "Het zou geweldig zijn als we binnenkort in het Groninger Museum het kunstwerk kunnen terugbrengen, maar op dit moment weten ook wij echt helemaal niet waar het kunstwerk zou zijn."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]