Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Boa's undercover theater in om bezoekers te tellen: "We verwachten een boete"

16 september 2021, 22.35 uur · Aangepast 17 september 2021, 09.57 uur · Door Jouri Bakker & Kimberley Luske

Boa's van de gemeente Haarlem hebben vanavond in Theater De Liefde in Haarlem geteld hoeveel bezoekers er bij de show van cabaretier Theo Maassen aanwezig waren. Dat deden ze undercover, volgens het theater om 'geen heisa' te veroorzaken.  "We verwachten een boete." 

Theater De Liefde negeert coronaregels, bezoekers vinden het 'helemaal prima' - NH Nieuws / Kimberley Luske

Het theater kondigde vorige week aan de hele zaal te vullen, vooral omdat tijdens de kaartverkoop nog 'sprake was van volledige capaciteit'. "Binnen twee uur was het uitverkocht", zei voorzitter Mylou Frencken in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

De gemeente Haarlem dreigde gisteren met een last onder dwangsom, maar daar was het theater niet van onder de indruk. "We willen ons statement nog steeds maken", vertelde woordvoerder Simone Lensink tegen NH Nieuws. "Zeker na de persconferentie. Volgende week mogen de zalen wel helemaal gevuld worden. Alsof er dan geen besmettingen meer plaatsvinden."

"Ik wil gewoon naar een leuke voorstelling, het is een eigen keuze van het theater"

Bezoeker show theo Maassen in De Liefde

En dus vanavond werd een statement gemaakt door niet tweederde van het maximale aantal bezoekers (80), maar het maximumaantal bezoekers toe te laten (120). Wel vroeg het theater gasten bij binnenkomst hun coronatoegangsbewijs te tonen, wat voor zover bekend geen problemen opleverde. 

Voor aanvang van de show vertelde een vrouw dat ze zich er niet druk om maakt dat er meer mensen aanwezig zijn dan toegestaan. "Ik wil gewoon naar een leuke voorstelling. Het is een eigen keuze van het theater, en van de speler [Theo Maassen, red], en dat heeft hij eerder al in Eindhoven gedaan." 

Ook een andere bezoeker benadrukt er geen probleem mee te hebben dat hij vanavond in een afgeladen zaal zit. "Zolang we gevaccineerd zijn en testen voor toegang vind ik het helemaal prima." 

Boete al gedekt

Het theater houdt rekening met een boete, zeker omdat Maassen morgen opnieuw voor een volle zaal zal optreden. Als de gemeente het theater op de bon slingert, is het verschuldigde bedrag met dank aan 100%NL al binnen. Die radiozender zamelde vandaag onder luisteraars namelijk 2.500 euro in

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]