Ga naar Content

Karlsson en Pavlidis moeten AZ van goals voorzien tegen Randers FC

Op het trainingscomplex van AZ keek trainer Pascal Jansen vanmiddag vooruit naar het Europese treffen met het Deense Randers FC. Hij noemt het eerste groepsduel in de Conference League een "boeiende strijd".

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Het is een fysiek sterk team met een opportunistische manier van spelen", vertelt Pascal Jansen over de tegenstander van donderdagavond. "Randers is bezig aan een mindere serie, maar ze hebben zich wel gekwalificeerd voor de Conference League." De Deense bekerwinnaar staat op dit moment vierde in de competitie en de laatste overwinning dateert van 13 augustus.

Stootkracht

"We hebben tegen PSV tot vijfentwintig meter van de goal prima gespeeld," blikt Jansen terug op de nederlaag (0-3) van afgelopen weekend. "Alleen leverde dat geen doelpunten op en dat hebben we meegenomen deze week."

AZ scoort dit seizoen nog moeilijk. En gezien het vertrek van scorende spelers als Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners is dat wel te verklaren. "Ik verwacht dit jaar de nodige goals van Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. Daar heb ik alle vertrouwen in. Maar ook spelers zoals Dani de Wit, Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson moeten gaan scoren."

"Ik verwacht dit jaar de nodige goals van Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis"

AZ-trainer Pascal Jansen

Witry start opnieuw

Op de rechtback positie krijgt Aslak Fonn Witry net zoals tegen PSV de voorkeur boven Yukinari Sugawara. "Witry brengt net iets meer op dit moment en zorgt verdedigend voor meer stabiliteit. Daarnaast is linksback Owen Wijndal terug en dat betekent dat ik Witry daar niet meer hoef neer te zetten." Verder reist Timo Letschert mee naar Denemarken. De centrale verdediger ontbrak tegen PSV, maar trainde woensdag alweer deels mee met de groep en dat ging goed.

Reisschema

AZ traint bij Europese wedstrijden normaal gesproken de dag voor de wedstrijd in het stadion van de tegenstander. Dit keer gebeurde dat in Wijdewormer op het trainingscomplex. "Wij gaan uit van een ideale voorbereiding. Dat was niet realiseerbaar dit keer. De afstand tussen het hotel en stadion is drie kwartier en dat is niet ideaal."

Randers FC - AZ  in de Conference League begint donderdagavond om 21.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]