Tiental FC Volendam houdt een punt over aan thuisduel met Roda JC

Na een hectische slotfase heeft Volendam gelijkgespeeld tegen Roda JC. Denso Kasius leek de Volendammers vijf minuten voor tijd de overwinning te bezorgen, maar die 2-1 voorsprong hield niet lang stand. 'Het Andere Oranje' speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man na een rode kaart voor Daryl van Mieghem.

In de 53e minuut kreeg Daryl van Mieghem zijn tweede gele kaart tegen Roda JC - Foto: Rene Nijhuis/Orange Pictures

De eerste echte kans voor FC Volendam was ook direct raak. Na een zwakke openingsfase profiteerde Robert Mühren van een verkeerde terugspeelbal van Roda-verdediger Richard Jensen. Met links rondde de Volendam-spits simpel af. Op dat moment was er al bijna een half uur gevoetbald aan De Dijk.

Niek Vossebelt kreeg tien minuten later de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Hij werd met een mooi boogballetje alleen voor het doel gezet. Keeper Barry Lauwers won het één-op-één duel met een uitstekende redding.

Rode kaart Van Mieghem

Voor de thuisploeg kon de tweede helft bijna niet slechter beginnen. Topscorer Van Mieghem kreeg zijn tweede gele kaart na een onhandige overtreding. Maar ondanks de man minder had rechtsback Denso Kasius de 2-0 op zijn schoen. Hij zette de aanval zelf op en kwam daarna een teenlengte te kort om de bal over Roda JC-doelman Rody de Boer heen te wippen.

Roda JC zette in de laatste twintig minuten pas echt aan. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker: 1-1. Een hoekschop van Xian Emmers ging er via het hoofd van Volendam-middenvelder Boy Deul ongelukkig in.

Van 2-1 naar 2-2

Kasius leek in de 85e minuut plots de winnende goal te maken. Hij stoomde op aan de rechterkant en schoot raak met een laag schot. Helaas toonde de ploeg uit Kerkrade veerkracht door een minuut later de 2-2 te maken. Stefano Marzo werd helemaal vrijgelaten bij een hoekschop. Hij schoot de bal vervolgens hard tegen de touwen.

FC Volendam staat achtste na zes duels. De ploeg van trainer Wim Jonk heeft negen punten.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Kasius, Mirani, B. Plat, Kramer (Hilton/46); Oristanio (Deul/57), A. Plat (Antonioli/73), Twigt (Ben Sallam/77); Van Mieghem, Mühren, Kaars (El Kadiri/77)