Ga naar Content

Puzzelen voor Ajax tegen PEC Zwolle: Klaassen, Martínez en Tagliafico ontbreken

Trainer Erik ten Hag kan morgen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle niet beschikken over drie basisspelers. Davy Klaassen kampt met een liesblessure, terwijl de Argentijnen Lisandro Martínez en Nico Tagliafico te laat zijn teruggekeerd van de interlandbreak.

Davy Klaassen baalt - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Klaassen was tegen Turkije overigens de uitblinker dinsdagavond. De Hilversummer maakte de openingsgoal, gaf de assist bij de tweede en veroorzaakte de strafschop bij de 3-0.

Daarnaast is Edson Álvarez een vraagteken voor Ajax. De Mexicaan keerde pas gisteren terug van zijn wedstrijden met de nationale ploeg.

Vervangers

Devyne Rensch, die deze week zijn debuut maakte voor Oranje, lijkt Tagliafico te vervangen als linksback. Daley Blind kan dan weer als centrale verdediger naast Jurriën Timber gaan spelen.

Op de plaats van Klaassen heeft Ten Hag meerdere opties. Steven Berghuis, David Neres of Zakaria Labyad lijkt als aanvallende middenvelder te starten tegen PEC Zwolle.

PEC - Ajax begint morgenavond om 18.45 uur. Woensdagavond wacht het eerste groepsduel in de Champions League. In Lissabon is Sporting Club de Portugal dan de tegenstander.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]