Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Haarlems Meerwijk in de rats over parkeerplaatsen na renovatie van straten

10 september 2021, 07.30 uur · Aangepast 10 september 2021, 07.51 uur · Door Geja Sikma

Het is de inwoners van Meerwijk in Haarlem een raadsel hoe de gemeente na een grote renovatie in de buurt alle auto's weer in de straten geparkeerd wil hebben. Het is namelijk de bedoeling dat er nog maar aan één kant auto's mogen komen, terwijl dat nu aan beide kanten van de straat kan.

Nu kan er nog aan beide kanten van de straat geparkeerd worden in Meerwijk - Foto: NH Nieuws

De grote renovatie gebeurt na het vervangen van de riolering in de wijk, waar dan gelijk ook de buurt als eerste in de stad klaargemaakt wordt voor aardgasvrij wonen. Ondergronds worden warmtebuizen aangelegd. De gemeente ziet dan ook haar kans om de verouderde straten op te knappen en met meer groen de buurt leefbaarder te maken en het regenwater beter op te kunnen vangen. 

Maar dat gaat ten koste van parkeerplaatsen in de straten. Bewoners van Meerwijk hebben deze week tijdens verschillende informatieavonden laten weten dat ze er een hard hoofd in hebben. Zo ook Gerard Barton, die zijn ogen niet geloofde toen hij de tekeningen onder ogen kreeg. "Theorie en praktijk liggen hier ver uit elkaar."

Onrust over parkeerplaatsen in Haarlemse wijk - NH Nieuws / Geja Sikma

Het verdwijnen van parkeerplaatsen uit de straat wordt gecompenseerd door het creëren van een aantal grotere parkeerplaatsen aan de randen van de wijk. Dan kunnen er volgens berekeningen van de gemeente evenveel auto's geparkeerd worden als nu het geval is. Dat staat in het voorlopig ontwerp dat tot en met 17 september ter inzage ligt.

"Maar dan wil  ik wel weten waar, want Meerwijk is volgebouwd!", roept Gerard vertwijfeld uit. Voor zijn flat is er een braakliggend stuk grond, waar dan volgens hem meer dan genoeg parkeerplaatsen gemaakt zouden kunnen worden. Maar dat gaat hem ook niet worden weet hij. "Hier komt ook bebouwing met zestig woningen met meer auto's, dus het probleem wordt alleen maar groter."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]