Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Alsnog 'familiekermis' in Volendam: "Teleurstelling was enorm dus nu over op plan C"

27 augustus 2021, 12.51 uur · Aangepast 27 augustus 2021, 13.25 uur · Door Gerie Smit & Marieke Pijlman

De gemeente Edam-Volendam geeft alsnog groen licht aan de organisator Kermisgids voor het organiseren van een familiekermis in het dorp. "Van woensdag 1 t/m maandag 6 september zijn er ruim vijftig attracties op de parkeerplaatsen van het Marinapark te bezoeken", schrijft de gemeente.  Eerder deze maand werd bekend dat het voor de organisatoren van de kermistent niet gelukt was om een feesttent neer te zetten op het vakantiepark.

Kermis op de dijkbeunen in Volendam

De gemeente Edam-Volendam is erg blij dat de Kermisgids het initiatief heeft genomen om de familiekermis te organiseren. Burgemeester Lieke Sievers: "We hadden een plan A en een plan B, die beiden niet konden. De teleurstelling was enorm. We zijn met elkaar blijven zoeken naar mogelijkheden om toch iets mogelijk te maken. Met dit plan C kunnen we de kinderen, gezinnen en kermisliefhebbers uit de hele gemeente toch een mooie familiekermis geven."

Geen alcohol

De kermis is alcoholvrij, laat de gemeente direct weten. De familiekermis is door een beperkt aantal mensen (ongeveer 2.000) tegelijk te bezoeken. De hele kermis wordt door professionele beveiligers begeleid. "De kermis vindt plaats op een afgesloten evenemententerrein. Hierdoor wordt de toegang, inclusief check op alcohol, zorgvuldig geregeld. Als het terrein vol is, moeten bezoekers even wachten om de kermis op te kunnen. Dat wordt duidelijk aangegeven. Er komen looproutes langs de attracties."

"We willen dit allemaal zo graag met elkaar. De oproep is dan ook aan iedereen om mee te werken en het met elkaar, voor elkaar gezellig te houden"

Burgemeester Lieve Sievers, gemeente edam-volendam

De burgemeester benadrukt dat het echt gaat om een familiekermis voor inwoners uit de gemeente. Sievers: "We willen dit allemaal zo graag met elkaar. De oproep is dan ook aan iedereen om mee te werken en het met elkaar, voor elkaar gezellig te houden."

Er zijn een aantal redenen waarom het nu wel kan. "Het gaat namelijk nu om een afgesloten locatie met gelimiteerde toegang. Het wordt dus niet georganiseerd in een van de kernen van Edam of Volendam. En omdat er sprake is van 'eenrichtingsverkeer' op het kermisterrein wordt er voldaan aan de coronamaatregelen", aldus de gemeente.

Het feestterrein gaat woensdag 1 september om 13.00 uur open en om 21.00 uur dicht. Na 20.30 uur kan niemand meer het terrein op.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]