Ga naar Content
Amsterdam

"Voor 67 miljoen euro aan waarde in overvallen waardetransport Amsterdam"

23 augustus 2021, 19.23 uur · Aangepast 23 augustus 2021, 20.37 uur
Door: Robin Antonisse · Foto:

Het waardetransport dat in mei werd overvallen op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord, zou in totaal voor 67 miljoen euro waard zijn geweest. De overvallers zouden ongeveer een zesde daarvan mee hebben genomen. 

Dat melden RTL Boulevard en het AD vanavond op basis van bronnen rond het onderzoek. De daders zouden er in hun vluchtauto's met 12,2 miljoen euro vandoor zijn gegaan. Na een wilde achtervolging waarbij overvallers op de politie schoten en er in een weiland een overvaller door de politie werd doodgeschoten, zou 9,4 miljoen zijn teruggevonden. Of de andere paar miljoen al terug is, is onbekend. 

De overvallers zouden zich goed voorbereid hebben. Via portofoons konden ze contact met elkaar houden. Ook droeg de overvaller die doodgeschoten werd een kogelwerend vest. Een kogel uit het dienstpistool van een agent raakte hem net boven dat vest. 

Een aantal verdachten zou de overval al hebben bekend. Wel zouden ze allemaal ontkennen dat ze op de politie schoten. Aanstaande woensdag moeten de verdachten voor een inleidende zitting voor de rechter verschijnen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]