Ga naar Content

AZ haalt Deen Peter Vindahl Jensen als opvolger van keeper Marco Bizot

AZ heeft de selectie versterkt met keeper Peter Vindahl Jensen. De 23-jarige Deen komt over van FC Nordsjaelland en tekent een contract tot de zomer van 2025 in Alkmaar. AZ was op zoek naar een keeper nadat Marco Bizot deze zomer naar het Franse Brest vertrok. 

Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Tegen RKC Waalwijk (1-0 verlies) verdedigde Hobie Verhulst het doel van AZ. Hoewel de oud-speler van FC Volendam de vacature Bizot naar tevredenheid invulde, had trainer Pascal Jansen aangegeven dat er sowieso nog een keeper zou worden aangetrokken. 

Vindahl Jensen was bij zijn oude club, de nummer vijf van het vorig seizoen in Denemarken, een vaste waarde. Op de website van AZ zegt hij: "AZ is een grote club met ambities die mij aanspreken. Dit is een mooie en belangrijke stap in mijn carrière." 

Volgens technisch directeur Max Huiberts haalt AZ met de bijna twee meter lange Deen een 'betrouwbare en stabiele doelman' binnen. "Hij past in de speelstijl van AZ en is een allround goede keeper, waarbij vooral de reflexen en uitstekende meevoetballende kwaliteiten opvallen." 

Het is nog niet duidelijk wanneer Vindahl Jensen zijn debuut voor AZ kan maken. Mogelijk lis dat woensdag al als AZ in de play-offs van de Europa League in Glasgow tegen Celtic aantreedt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]