Ga naar Content

KLM vermijdt luchtruim boven Afghanistan

KLM past een deel van haar routes boven Afghanistan van en naar Azië tot zeker morgen aan. Dat laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij aan NH Nieuws weten. Passagiers moeten rekening houden met langere vliegtijden.

Een Boeing 777-300ER van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De verovering van vrijwel heel Afghanistan door de Taliban is voor KLM reden om in elk geval vandaag om het land heen te vliegen. Buitenlandse functionarissen, zoals ambassadepersoneel, worden momenteel geëvacueerd uit het land. Meerdere luchtvaartmaatschappijen sturen daarvoor passagiersvliegtuigen naar de hoofdstad Kabul, maar kunnen niet in alle gevallen landen door de oprukkende Taliban.

Nederlands ambassadepersoneel, tolken en hun gezinnen worden met een militair vliegtuig opgehaald, meldt de NOS. Dat heeft minister Bijleveld van Defensie besloten. 

Vanuit Schiphol worden de routes naar New Delhi, Bangkok en Singapore zo aangepast dat het Afghaanse luchtruim wordt vermeden. Naar Schiphol gaat het om de vlucht vanuit New Delhi, en de combinatievluchten vanuit Hong Kong en Bangkok, en Kuala Lumpur en Singapore.

Statement KLM

"Bij de uitvoering van haar operatie stelt KLM de veiligheid van passagiers en medewerkers voorop. Veilige en optimale routes kiezen is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijk. KLM bekijkt en beoordeelt dagelijks de situatie in Afghanistan.

KLM heeft besloten om de vluchten van 15 augustus niet door het Afghaanse luchtruim te laten vliegen in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Passagiers die vandaag met KLM naar Azië vliegen, moeten rekening houden met een iets langere vliegtijd."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]