Ga naar Content

Laatste festivaldag Finally Fiesta afgelast omdat publiek geen afstand houdt

De gemeente Alkmaar heeft de vergunning voor het Finally Fiesta festival voor zondag ingetrokken omdat bezoekers zich zaterdag niet voldoende aan de coronaregels hielden. Volgens de gemeente is de organisatie van goede wil en zijn er ook coronamaatregelen genomen, maar houdt het publiek zich daar niet aan.

Foto: Marco Schilpp

Zo zijn er verplichte staan- en zitplekken, waardoor mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden, maar constateerde de gemeente dat bezoekers die niet in acht nemen. Daardoor staan er grote groepen dicht op elkaar.

Om risico’s op besmettingen met het coronavirus te vermijden, heeft burgemeester Schouten daarom besloten de vergunning voor de tweede dag van het festival in te trekken. Ook de laatste dag van het festival zou plaatsvinden op sportcomplex De Meent.

Jeoffrey de Vries, een van de organisatoren van Finally Fiesta, is zwaar teleurgesteld na de intrekking van de vergunning. "Het is ook niet te verkopen aan de mensen. Ik neem ze eigenlijk niets kwalijk, ook de gemeente niet. Die worstelden er ook mee", zegt hij tegen mediapartner Alkmaar Centraal. "Ik heb ze nog gezegd dat de banken geen goed idee waren en dat we net als vorig jaar beter sta-tafels konden inzetten. Maar daar wilden ze niet aan."

Regen

De organisatie schrijft verder in een verklaring op Facebook dat de eerste dag van het festival 'eigenlijk prima' verliep. "Totdat het heel hard begon te regenen en te veel mensen bij elkaar gingen staan om te schuilen. Na meermalen omroepen om verder uit elkaar te gaan staan, werd hier geen gehoor aan gegeven en heeft de burgemeester helaas moeten besluiten om het festival voor zondag te laten cancellen."

De organisatie zegt nog met de gemeente in gesprek te gaan voor een nieuwe datum, na 13 augustus.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.