Ga naar Content

Ajacieden Schuurs en Stekelenburg missen duel om Johan Cruijff Schaal tegen PSV

Ajax kan morgen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV niet beschikken over verdediger Perr Schuurs en doelman Maarten Stekelenburg. Beiden zijn niet fit genoeg, zei trainer Erik ten Hag op de voorafgaande persconferentie.

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt Ajax de favoriet tegen PSV - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Schuurs hield aan het oefenduel tegen Leeds United van afgelopen dinsdag een kuitblessure over. Stekelenburg moest die wedstrijd al overslaan. Aanvaller Antony speelt morgen met Brazilië de finale van de Olympische Spelen en is er dus ook niet bij.

Tekst loopt verder onder de video

Tagliafico en Álvarez terug

Ajax leek het ook zonder Nico Tagliafico te moeten doen, maar hij is hersteld van een lichte blessure. Erik ten Hag kan ook weer rekenen op Edson Álvarez. De Mexicaan verloor de finale van de Gold Cup. Vóór dat toernooi was de middenvelder al met vakantie geweest, daarom is hij gelijk inzetbaar.

"Het is fantastisch dat er steeds meer fans aanwezig kunnen zijn bij onze wedstrijden", zegt aanvoerder Dusan Tadic tijdens de persconferentie. "We missen onze eigen fans het meest, maar het is ook goed voor de sfeer dat er weer uitfans aanwezig mogen zijn."

In de Johan Cruijff Arena zullen morgen 37.500 supporters aanwezig zijn, waaronder 1.600 fans uit Eindhoven. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]