Ga naar Content

Fris Ajax sluit oefencampagne af met overtuigende zege op Leeds United

Onder toeziend oog van 25.000 supporters heeft Ajax vanavond met 4-0 gewonnen van Leeds United. In de Johan Cruijff Arena maakten Davy Klaassen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Danilo de doelpunten tegen de Premier League-club.

Na een mooie actie maakte Perr Schuurs de 2-0 tegen Leeds United - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het oefenduel betekende de laatste test voor Ajax richting de start van het voetbalseizoen. Zaterdag wacht de Johan Cruijff Schaal (Nederlandse supercup) tegen PSV en volgende week begint de eredivisie.

Drie afwezigen

Ajax speelde zonder Nico Tagliafico, Devyne Rensch en Maarten Stekelenburg. De Argentijn is licht geblesseerd, terwijl de rechtsback en de keeper nog niet helemaal fit zijn. Desondanks liep het als een trein bij de Amsterdammers. Binnen twee minuten zette Davy Klaassen de 1-0 al op het scorebord. Hij profiteerde van een onoplettendheid achterin en schoof de bal met links binnen.

Keeper Remko Pasveer moest daarna redden op een schot van Robin Koch, maar verder werd Leeds United amper gevaarlijk. Ajax oogde gretig met een goed spelende Noussair Mazraoui en een luid toegejuichte Steven Berghuis. Hij kwam deze zomer over van aartsrivaal Feyenoord.

Mooie goals

Centrale verdediger Perr Schuurs maakte in de 28e minuut de 2-0. Hij stoomde op na een slim passje van Daley Blind, combineerde met Dusan Tadic en lobte de bal vervolgens knap in het doel.

Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door middenvelder Ryan Gravenberch. Hij haalde uit vanaf 25 meter en zag de bal heerlijk tegen net knallen. Tot groot genoegen van de fans.

Tekst loopt verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na rust wisselde trainer Erik ten Hag tien keer om zo krachten te sparen voor de wedstrijd tegen PSV. In de slotfase zorgde invaller Danilo nog voor de 4-0.

Eerder op de dag versloeg Jong Ajax de B-ploeg van Leeds United al met 3-1. Max de Waal, Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson maakten de Ajax-goals op Sportpark De Toekomst.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (Regeer/75), Schuurs (Timber/46), Martínez (Magallán/60), Blind (Baas/60); Taylor (Llansana/83), Klaassen (Ekkelenkamp/60), Gravenberch (Jensen/69); Berghuis (Neres/46), Haller (Danilo/69), Tadic (Martha/69)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]