Ga naar Content

Nieuwe sporthal in Haarlem-Noord krijgt naam Yvonne van Gennip

De nieuwe sporthal naast het voormalige HFC Stadion in Haarlem-Noord wordt vernoemd naar drievoudig olympisch schaatskampioen Yvonne van Gennip. Dat is de uitkomst van een verkiezing onder Haarlemmers.

Yvonne van Gennip tijdens haar huldiging op de Grote Markt - Foto: Noordhollands Archief

De selectie van de nieuwe naam verliep in drie ronden. In de eerste ronde mochten inwoners van Haarlem zelf met namen komen, die vervolgens werden beoordeeld door een vierkoppige jury. 

Die jury, bestaande uit sportwethouder Michel Rog, jeugdlid van VC Spaarnestad Nikki Biesbrouck, scholier Babs Koeman van het Schoter en de voorzitter van de wijkraad Sinnevelt Ria Luisini, kozen vier favorieten uit de inzendingen. Hier kon vervolgens door iedereen op gestemd worden. 

Teneur bij HFC Haarlem

Yvonne van Gennep won het uiteindelijk van Bavo Sporthal, Ed Koper Hal en de Sinnevelt Hal, naar de wijk waar de sporthal staat. In totaal werden er 2.121 stemmen uitgebracht. 

Sommige HFC Haarlem-supporters betreurden het dat er geen enkele naam uit het roemruchte HFC Haarlem-voetbalverleden tussen zat. En dat terwijl de hal naast het Haarlem stadion gebouwd wordt. 

Laatste ronde

De bouw van de nieuwe hal is inmiddels in volle gang. Het sportcomplex, bestaande uit een grote hal en drie tribunes, zal de verouderde Beijneshal naast het station vervangen. De hal zal onder meer als volleybalstadion gebruikt gaan worden. 

De nieuwe Yvonne van Gennip Hal is, als alles goed gaat, in december van dit jaar klaar en zal begin 2022 officieel geopend worden.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]