Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Ruben S. blijft zeker tot oktober in hechtenis voor dood Heiloose Jaymie

27 juli 2021, 13.26 uur · Door Thomas Jak

Ruben S. blijft zeker tot de volgende pro forma-zitting van zijn rechtszaak op 18 oktober in voorlopige hechtenis. Hij wordt verdacht van doodslag in de zaak van de dood van Jaymie uit Heiloo op een 'drugsfeestje' in Heemskerk in januari dit jaar. De advocaat van S., Arthur van der Biezen, betoogde gisteren in de rechtszaal dat er geen grond was hem verder vast te houden, maar de rechter oordeelde vanochtend anders.

Detentiecentrum Schiphol achterkant - Foto: Google Maps

Psychiaters hebben vastgesteld dat Ruben S. tijdens zijn daad ontoerekeningsvatbaar was, betoogde Van der Biezen gisteren. Ook acht de advocaat de kans op herhaling niet aanwezig, en voor maatschappelijke onrust zou de vrijlating ook niet zorgen. 

Door zijn ontoerekeningsvatbaarheid zou S. uiteindelijk best een straf kunnen krijgen die lager uitvalt dan het half jaar cel dat hij er al op heeft zitten in het Justitieel Complex Schiphol, vindt de advocaat.

Zwaar delict

De officier van justitie wierp op dat doodslag een van de zwaarst mogelijke delicten is en zag geen grond voor vrijlating. De rechter gaat daar nu in mee. 

S. wordt er verder van verdacht wordt op 30 januari iemand in het gezicht te hebben geslagen, en in het bezit te zijn geweest van een luchtdrukpistool dat op een vuurwapen leek.

Omdat verschillende onderzoeken in de zaak nog niet zijn afgerond vindt er in oktober nog een pro forma-zitting plaats. Wanneer de inhoudelijke behandeling volgt is nog niet bekend, maar de rechter zei gisteren al dat het mede door grote drukte bij de rechtbank 'nog even kon duren'.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]