Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Toerisme in donkerrood Amsterdam: "De Duitsers lijken met gierende banden te vertrekken"

25 juli 2021, 07.00 uur · Aangepast 26 juli 2021, 17.11 uur · Door Lotte Rigter

Afgelopen donderdag werd bekend dat een aantal regio's in Nederland, waaronder Amsterdam, de kleurcode 'donkerrood' heeft gekregen. Hierdoor kan het zo zijn dat toeristen de stad bezoeken, zich bij terugkomst aan bepaalde extra regels moeten houden. De toeristen maken zich nog geen zorgen, de ondernemers wel. 

Toerisme in Amsterdam 'donkerrood' - NH Nieuws

Zo kondigde Duitsland vrijdag aan dat iedereen die vanuit Nederland het land inreist en niet volledig gevaccineerd is, vijf dagen in quarantaine moet. "De Duitsers lijken met gierende banden te vertrekken' aldus Richard Bolhuis, van Amsterdam Circle Line. Normaal is 40 procent van zijn klanten Duits. 

De toeristen zelf lijken zich minder zorgen te maken. "We willen gewoon naar Nederland komen, ook als het rood of geel is. Het is oké voor ons", zegt een italiaanse jongeman. Jim Zielinski van het Bulldoghotel, merkt op dat voornamelijk de jongeren "blij zijn dat ze mogen reizen en dat de bar open is." Zijn hotel zit dan ook'coronavol.'

Meningen verdeeld 

Als de regels in het thuisland worden aangescherpt zijn niet alle toeristen zeker of ze nog zouden komen. "Als we tien dagen in quarantaine moeten, dan komen we zeker niet. Ik moet werken", vertelt iemand. Een ander is wel bereid een paar dagen in quarantaine te gaan om naar Amsterdam te komen. 

Tot nu toe kunnen de ondernemers het hoofd boven water houden, ondanks dat ze op beperkte capaciteit draaien. "Normaal konden er 60 mensen op de boot, dat zijn er nu 20", aldus Bolhuis. De toekomst is wat hem betreft nog onzeker: "Het is koffiedik kijken"

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]