Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Elfstedentocht op wieltjes: Jos Geijsel (75) bindt opnieuw de skeelers onder

23 juli 2021, 07.00 uur · Door Nicolai Brannan

De 75-jarige Jos Geijsel uit Ouderkerk aan de Amstel is vanochtend om 05.30 uur gestart aan de Elfstedentocht op skeelers. Jos probeerde het vorig jaar ook al, maar kwam toen tot tien van de elf steden. Hij is vastberaden en hij stelt tijdens zijn laatste trainingsrondje: "Hoewel het hoogzomer is, blijft de Elfstedentocht lonken."

Elfstedentocht op wieltjes: Jos Geijsel (75) bindt opnieuw de skeelers onder - NH Nieuws

"Ik heb de Elfstedentocht drie keer geschaatst, tien keer gefietst en één keer gewandeld en ik wil dit jaar de tocht echt doen tot aan de elfde plaats Dokkum", vertelt Geijsel. 

Vertrouwen

Volgens hem gaat het dit jaar wel lukken door zijn nieuwe materialen: "Ik heb ook veel getraind afgelopen jaar dus het moet helemaal goed komen." Geijsel stapte gistermiddag al in de auto richting Friesland om het parcours te inspecteren, maar heeft er vertrouwen in:

"Het is altijd afwachten hoe het gaat. Ik heb veel vertrouwen geput uit de mislukte poging van vorig jaar en dan denk ik aan Maarten van der Weijden die de eerste keer ook 160 kilometer deed en het jaar daarop slaagde. Daar ben ik ook op uit!"

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]