Ga naar Content

Justin Kluivert volgt Stengs en gaat spelen voor OGC Nice

Justin Kluivert speelt komend seizoen op huurbasis voor OGC Nice. Dit heeft de Franse club wereldkundig gemaakt. De 22-jarige Amsterdammer wordt door AS Roma voor één seizoen verhuurd aan de nummer negen van het afgelopen seizoen in de Ligue 1. 

Justin Kluivert - Foto: Pro Shots / Action Images

Kluivert kreeg afgelopen week van zijn nieuwe trainer José Mourinho het bericht dat hij niet op veel speeltijd kon rekenen bij AS Roma. De oud-Ajacied werd het afgelopen seizoen ook al verhuurd aan RB Leipzig, maar de Duitse club besloot de optie tot koop in de huurovereenkomst niet te lichten. Ook in de huurovereenkomst met OGC Nice is een optie tot koop opgenomen. Deze is naar verluidt vastgesteld op tien miljoen euro.

Nieuwe kans in Frankrijk

Kluivert vertrok drie jaar geleden van Ajax naar de Italiaanse hoofdstad. In zijn twee seizoenen in Rome wist hij niet uit te groeien tot een vaste basisspeler. Hij speelde tot op heden 68 wedstrijden voor AS Roma en scoorde hierin 9 keer en gaf 8 assists. Het afgelopen seizoen kwam hij bij RB Leipzig tot 4 doelpunten en 1 assist in 29 officiële optredens.

In de Zuid-Franse stad komt Kluivert landgenoot Calvin Stengs tegen. Stengs tekende vorig week een contract voor vijf seizoenen bij OGC Nice. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]