Sport

NL
V

Dubbelslag Haller helpt Ajax langs Anderlecht

17 juli 2021, 12.15 uur · Aangepast 18 juli 2021, 17.42 uur · Door Milton Pus

Ajax heeft gisteravond Anderlecht verslagen in een oefenwedstrijd. Twee doelpunten van spits Sébastien Haller waren voldoende voor de zege: 0-2.   

Sébastien Haller juicht na zijn tweede treffer tegen Anderlecht - Pro Shots / Jasper Ruhe

Rondom de wedstrijd werd er stilgestaan bij de watersnoodramp in Limburg en België. Er werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers en beide clubs stelden hun wedstrijdshirts beschikbaar voor een veiling. Het opgehaalde geld gaat naar de slachtoffers van de ramp. 

In de openingsfase gaf aanvoerder Dusan Tadic, die eerder op de dag zijn contract verlengde, een ragfijne voorzet waarna Haller de 1-0 tegen de touwen kopte. Na rust maakte Haller zijn tweede treffer op aangeven van Zakaria Labyad. Middenvelder Mohammed Kudus viel uit met een blessure. 

Vervolg voorbereiding

De volgende oefenwedstrijd van Ajax is 24 juli tegen Bayern München in Duitsland. De Amsterdammers reizen vervolgens door naar het Oostenrijkse Bramberg voor het tweede trainingskamp. Daar wordt geoefend tegen RB Leipzig (31 juli). De oefencampagne wordt afgesloten in de Johan Cruijff ArenA tegen Leeds United (4 augustus). 

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (Regeer/79), Schuurs, Magallan, Baas; Taylor, Jensen (Fitz-Jim/70), Kudus (Martha/67); Labyad (Ekkelenkamp/60), Haller (Rasmussen/82), Tadic 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]