Ga naar Content

Hilversum weer vol met zonnebloemen ter nagedachtenis van slachtoffers MH17

In Hilversum zijn weer bakken vol met zonnebloemen te vinden. De zonnebloemen staan er ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp met de MH17, zaterdag zeven jaar geleden. De Hilversumse gemeenschap werd met vijftien slachtoffers zwaar getroffen door de ramp.

Foto: Gemeente Hilversum

De bakken met zonnebloemen staan op rotondes door heel Hilversum, maar ook bijvoorbeeld voor het station en het raadhuis. De zonnebloemen komen vanaf de rampplek in Oekraïne. Burgemeester Pieter Broertjes kreeg enkele jaren geleden van een journalist zonnebloemzaden vanaf het veld waar het vliegtuig neerstortte. Daar worden nu elk jaar zonnebloemen mee gekweekt. 

De vliegramp met de MH17 heeft volgens de gemeente 'een diepe wond achtergelaten'. Vijftien Hilversummers verloren hun leven. Daarnaast kwamen ook een moeder en haar drie dochters uit Naarden om het leven.

Na de ramp werden de lichamen van alle 298 slachtoffers van de ramp overgebracht naar de Hilversumse Korporaal Van Oudheusdenkazerne."De tijd verstrijkt, maar de slachtoffers worden nog dagelijks gemist. Het is belangrijk hen te blijven herdenken", aldus de gemeente Hilversum.

Hilversum herdenkt slachtoffers

Hilversum houdt komende zaterdag een herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp. Dat gebeurt rond het Hilversumse MH17-monument aan het Dudokpark. 

Daar houdt onder meer pastoor Jules Dresmé een toespraak. De pastoor had na de ramp veel contact met de nabestaanden van de Hilversumse slachtoffers. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot leest de namen van de slachtoffers op. De herdenking wordt ook bijgewoond door directe nabestaanden. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]