Ga naar Content

Knap gelijkspel van Telstar tegen eredivisionist Sparta Rotterdam

In een oefenduel met Sparta Rotterdam heeft Telstar de club uit de eredivisie op een gelijkspel gehouden. Op Sportpark Schoonenberg bleef het zoals het begon: 0-0.

Delvechio Blackson stond in de basis tegen Sparta Rotterdam - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Dat is een mooie opsteker voor Telstar na de 6-0 nederlaag tegen SC Cambuur van afgelopen zaterdag. Tegen Sparta kwam het eerste gevaar van de Witte Leeuwen. Spits Glynor Plet schoot net voorlangs.

Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor Reda Kharchouch, voormalig spits van Telstar. Doelman Trevor Doornbusch hield hem van scoren af. Verdediger Bart Vriends kreeg de twee grootste kansen om Sparta op voorsprong te zetten, maar ook hij trof geen doel.

Ook aan het begin van de tweede helft had Plet de 1-0 op schoen, maar zijn kopbal werd gekeerd door Sparta-keeper Tim Coremans. Kharchouch kreeg het ook niet voor elkaar te scoren toen hij van dichtbij net naast schoot.

Opstelling Telstar: Doornbusch (El Ouazzane/60); Blackson (El Mansoudi/60), Molenaar (Vlijter/60), Berenstein (Vandermeulen/60); Bensabouh (Van Wetten/60), Overtoom (El Ouardani/60), Van Doorm (Bakker/60), Dijkstra (Gemert/60), Zakir (Fernandes/60); Plet (Van Velzen/60), Smit (Taha/60)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]