Sport

NL
V

Telstar-trainer Andries Jonker spreekt van 'nuttige wedstrijd' na ruime nederlaag

11 juli 2021, 20.24 uur · Door Stef Swagers

Ondanks het 6-0 verlies tegen SC Cambuur spreekt Telstar-trainer Andries Jonker van een nuttige wedstrijd. Het feit dat de Witte Leeuwen een oefenwedstrijd konden spelen was belangrijker dan de uitslag.

Andries Jonker stuurt speler Tyrese Gemert aan tegen SC Cambuur - Pro Shots / Paul Meima

"Het was de keuze om weer een oefenwedstrijd te laten lopen of tegen een eredivisieclub spelen", reageert Jonker in NH Sport na het afgelasten van duels met Hollandia, Jong Ajax en Jong Heerenveen. "Toen hebben we gekozen om te spelen. Cambuur is in deze fase een maatje te groot. Dat bewijst de uitslag ook."

Problemen achterin

Ondanks de grote uitslag zag Jonker ook genoeg goede dingen. "We hadden elf corners, denk ik. Dat betekent dat we niet alleen maar op onze eigen helft zijn geweest. We zijn verdedigend wel kwetsbaar door het vertrek van Kopershoek, El Yaakoubi en daarvoor Benamar. Dat moeten we echt gaan opvangen. Dat kan met deze jongens of er komen er nog één of twee bij. Op het middenveld en voorin gaan we er wel uitkomen."

Quote

"We zijn verdedigend kwetsbaar door het vertrek van Kopershoek, El Yaakoubi en Benamar"

Telstar-trainer Andries Jonker

Telstar had een andere weg gepland naar een tegenstander van eredivisieformaat. "Je bouwt zo'n voorbereiding op papier netjes op. Te beginnen met derdeklassers IJmuiden en Stormvogels, daarna hoofdklasser Hollandia, toen eerste divisionist Jong Ajax en dan Sparta uit de eredivisie. Dan heb je een aanloop van vier wedstrijden en nu is ons dat niet gegeven.
Maar ik was heel blij met het verzoek van Cambuur-trainer Henk de Jong om te spelen."

Kali geen onderdeel van Telstar

Op het wedstrijdformulier leken Anouar Kali en Darren Buffonge nieuwelingen in de selectie van Telstar. Jonker legt uit: "Dat is een typfout geweest. Zij hebben niks met ons te maken. Een medewerker van Cambuur heeft in zijn of haar enthousiasme ons van twee spelers voorzien. We hadden er met Liam El Mansoudi wel een gastspeler bij."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]