Ga naar Content

Zomerschool in Velsen: "Kinderen lopen spelenderwijs hun achterstand in"

Er staan veel minder fietsen dan op 'normale' schooldagen en in het speelkwartier  klinkt er nauwelijks herrie vanaf het schoolplein. Toch wordt er wel degelijk lesgegeven op De Plataan in Velsen-Noord. Het is één van de basisscholen in Velsen waar zomerschool wordt gegeven.

Een stuk of 150 leerlingen op verschillende scholen worden drie weken lang bijgespijkerd in rekenen en taal, van wie zo'n 25 op De Plataan. De kinderen gaan ook op excursie met een boswachter of werken aan een musical. Doel: de achterstand met hun mede-leerlingen verkleinen of zelfs geheel wegwerken. "In deze contreien zijn best veel kinderen met een achterstand", zegt projectleider Caroline le Clercq.  "De ouders zijn niet in de gelegenheid hun kinderen op kamp te sturen of vrij te nemen. Dus is dit een geweldige oplossing." 

Geld

De gemeente Velsen heeft het geld beschikbaar gesteld. Voorlopig éénmalig, want het gaat om een proef. Op dag twee al ervaart Lecrercq het initiatief als een succes. "Je ziet gewoon dat de kinderen het naar hun zin hebben. Het gaat spelenderwijs.  Ik hoop dan ook dat het een structureel karakter krijgt. Dat zou geweldig zijn."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]