Ga naar Content

Badpop voorlopig laatste popfestival van Noord-Holland: "We hebben geluk gehad"

BLøf, Waylon, Son Mieux, Robbing Banks: ze mochten allemaal voor het eerst weer op een festival spelen tijdens Badpop Waarland. Uitverkocht en nog net op tijd voor het ingaan van de nieuwe coronamaatregelen. Het hele dorp liep er gisteren voor uit. "Woooh, niet normaal. Je weet gewoon; dit is het beste feest in de regio."

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

'First party in a long time', was de slogan voor Badpop Waarland, het eerste popfestival van Noord-Holland in bijna twee jaar tijd. In twee weken tijd heeft de organisatie het festival van de grond getild. Wat de datum betreft zijn ze precies op tijd: de volgende dag zijn festivals zonder vaste zitplaats voorlopig weer van de baan. In Waarland kunnen ze dus op de valreep nog net wel los.

Wilfred Bruin van Badpop kijkt heel tevreden toe. "Heerlijk al die blije gezichten van de mensen op wat nu misschien wel het enige feestje van deze maand kan zijn. We hebben geluk gehad. Alles zit mee; het weer, de artiesten en we mogen een uur langer door."

Los

Tientallen extra vrijwilligers zijn ingezet om alle coronachecks te doen bij de ingang van het festivalterrein. Zonder grote opstoppingen is iedereen op tijd binnen voor de hoofdact Bløf. Bruin: "Iedereen kan los hier in Waarland. Dat we gewoon dicht bij elkaar kunnen staan. Prachtig dat het hier in zo'n klein dorp kan. Het is wel een heel uniek evenement geworden."

Zie hier hoe Waarland los gaat op Bløf:

Badpop Waarland; eindelijk weer een popfestival in Noord-Holland - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Zenuwen

Het is rond half tien als Bløf begint te spelen. Ook voor de Zeeuwse band is het weer even wennen. Zanger Pascal Jakobsen moet het toch even kwijt: "We zijn net zo zenuwachtig als 20 jaar geleden. Omdat er niks normaal is aan deze dag, zijn jullie het aan het vieren." Eerst maar genieten vanavond, vindt ook Wilfred Buin van Badpop. "We hebben nu ons feest en wat Rutte zegt, dat zien we morgen wel weer."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]