Ga naar Content

Van nul naar tien coronabesmettingen in week tijd op Texel, totaal blijft wel dalen

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is licht gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. De gestage daling van het aantal besmettingen zorgt ervoor dat sinds vorige week in de regio Noord-Holland Noord het laagste risiconiveau 'waakzaam' van toepassing is.

Corona teststraat Den Helder - Foto: NH

Opvallend is wel dat Texel voor het eerst sinds weken weer nieuwe coronabesmettingen kent. In de afgelopen week zijn daar 10 nieuwe besmettingen vastgesteld. Bewoners van de Waddeneilanden konden eerder worden gevaccineerd, omdat zij hun prik op het eiland zelf konden krijgen. Iedereen van 18 jaar en ouder die wil moet er nu twee prikken hebben gehad.

De meeste nieuwe besmettingen werden gemeld in Den Helder. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen week 35,5 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar 20 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 22.

Ziekenhuis

In Hollands Kroon en Schagen zijn afgelopen week elk 8 nieuwe besmettingen geregistreerd. Net als de weken ervoor is geen enkele coronapatiënt uit de Kop van Noord-Holland opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen van het virus.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]