Ga naar Content

Teruggekeerde Oosting op ontdekkingsreis bij AZ

Het was een van de opvallendste moment bij de oefenwedstrijd van AZ tegen NEC in Dirkshorn: Thijs Oosting als linksachter. De veelzijdige voetballer is na een half jaar RKC terug bij de Alkmaarders. In Waalwijk speelde de 21-jarige Oosting echter nog in de punt van de aanval. 

Teruggekeerde Oosting op ontdekkingsreis bij AZ - NH Sport / Frank van der Meijden

"Ben je verbaasd dat ik linksachter speel?", vraagt Oosting gekscherend na afloop van de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen NEC. "Ik heb in mijn jeugd op meerdere posities gespeeld en de trainer wilde me nu, bij afwezigheid van Owen Wijndal, als linksachter proberen. Ik kan op meerdere plekken spelen dus we gaan het gewoon proberen."

Ontdekkingsreis

Trainer Pascal Jansen was erg nieuwsgierig naar het experiment met Oosting. "We hebben het uitvoerig besproken. We houden het samen op een ontdekkingsreis. Hij mag dingen van mij proberen en er mogen ook dingen fout gaan. We lopen vanzelf tegen zaken aan die beter of anders kunnen", aldus Jansen over de nieuwe rol van Oosting.

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

Spits

Oosting, die vorig jaar vier keer scoorde in het shirt van RKC, laat weten zeker niet de positie van spits uit te sluiten. "Ik heb het gevraagd aan de trainer. Er zijn erg veel posities waar ik eventueel kan spelen. Het maakt voor mij niets uit. Nu is het linksback, maar ik sta open voor alles", aldus Oosting.

De volgende oefenwedstrijd van AZ is aanstaande woensdag 7 juli om 18.30 uur. Tegenstander is dan TOP Oss. Het duel zal achter gesloten deuren worden gespeeld. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]