Ga naar Content

Dit jaar toch nog Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad gaat dit jaar toch door. Dat meldt de organisatie opgetogen op de eigen Facebookpagina. "In het weekend van 18 en 19 september 2021 verandert Alkmaar eindelijk weer in Kaeskoppenstad. We nemen je mee naar het einde van de zestiende eeuw, iets wat vorig jaar helaas niet mogelijk was", aldus de organisatie. 

Foto: NH Events

Kaeskoppenstad brengt de Alkmaarse binnenstad terug tot vlak na het Alkmaars Ontzet van 1573. De stad werd als eerste bevrijd van de Spanjaarden en ging zich volop ontwikkelen.

Tijdens het evenement wandel je door de historische binnenstad en kom je oog in oog te staan met edellieden, pestlijders en dames van lichte zeden. Daarnaast staat er een draaimolen op het Waagplein en worden er spelletjes gespeeld. 

Kaeskoppenstad stond aanvankelijk weer in juni gepland, maar vanwege de coronaregels werd het cultuurhistorische evenement uitgesteld. De hoop werd gevestigd op het najaar.

De organisatie verwacht zo'n 15.000 bezoekers, een paar duizend minder dan normaal. Of er weer evenveel figuranten zijn is nog niet duidelijk, maar de organisatie denkt dat heel veel vrijwilligers graag weer mee willen doen.

Foto: NH Nieuws/Anette Jolink

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]