Ga naar Content

Ruimte voor kleinkunst en horeca in Slotkwartier Egmond, Wunderkammer moet wijken

Voor het kleinkunstpodium van Stichting Hafre blijft ruimte in Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. Maar de Wunderkammer, inclusief het Schelpenkabinet, moet plaatsmaken voor een andere invulling dat huur gaat opleveren. De plannen maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het Slotkwartier.

Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef - Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Het Slotkwartier, bestaande uit een raadhuis, schooltje, Slotweg 44 en de hoeve, wordt omgevormd tot een plaats waar bezoekers de geschiedenis van de Egmonder meekrijgen. Museum Huys Egmont wordt de centrale plek. Eind volgende maand gaat het museum in het gerestaureerde raadhuis en schooltje open.

Horeca

In Slotweg 44, tussen het museum en de hoeve in, is ruimte voor kleinschalige horeca zoals een ijssalon of bakkerij. Dat zou gecombineerd kunnen worden met dagbesteding. Daarvoor is al interesse getoond, meldt mediapartner Duinstreek Centraal

De cultuurmakers van Hafre in Hoeve Overslot behouden dus hun plek. Egmonders streden eerder voor het behoud van de culturele ontmoetingsplek. Er ligt inmiddels een goedgekeurd bedrijfsplan klaar voor muziek, theater en film.

Rariteiten

Maar voor het rariteitenmuseum Wunderkammer en het Schelpenkabinet valt het doek. Volgens wethouder Klaas Valkering is er met de beheerder geen overeenstemming bereikt voor een passend plan. Valkering zegt zich te blijven inzetten om voor de collectie een andere plek te vinden.

Voor de nog lege ruimtes in het Slotkwartier, inclusief Slotweg 44, komt een openbare inschrijving. Ondertussen wordt gestart met de verdere renovatie van de panden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]