Ga naar Content

'Testen voor Toegang biedt negatief testbewijs ter compensatie'

Een verslaggever van NH kreeg zonder test een negatieve uitslag aangeboden om te gaan feesten van Testen voor Toegang. En zij bleek niet de enige. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar. Door technische problemen en een mogelijke hack lijken veel mensen te laat hun uitslag te ontvangen.

Foto: AT5

Maaike Polder, NH Nieuws-verslaggever, is nogmaals naar de teststraat geweest nadat ze gisteren geen uitslag kreeg na haar test. Inmiddels heeft ze een mail gehad met daarin een negatieve uitslag. "Ik ben naar de testlocatie gegaan en ben daar gaan klagen. Toen moest ik mij aanmelden en hebben ze mij via het systeem aan een negatieve test gekoppeld zonder test te ondergaan."

Volgens medewerkers van de testlocatie werkte het mailsysteem niet en heeft het er een dag uit gelegen. "Bij de teststraat waren twee mensen die zich ook voor de tweede keer lieten testen", vertelt Maaike. "Normaal gesproken krijg je binnen een uur de uitslag. Dit is echt een blamage, ik ben benieuwd hoe het er over twee weken qua besmettingen zal uitzien."

"Ik heb daar toen niet meer hoeven testen en kreeg een negatieve uitslag als tegemoetkoming"

Fleur*

Een ander verhaal is dat van Fleur*. Zij moest vandaag een nieuwe afspraak maken en is nogmaals naar de testlocatie gegaan. Daar heeft ze aangegeven dat de uitslag nog niet bekend was en dat het contactnummer geen antwoord kon geven op haar vragen.

"Ik heb daar toen niet meer hoeven testen en kreeg een negatieve uitslag als tegemoetkoming. Gisteren stuurde een meisje van het loket mij naar huis, omdat ik mijn ID was vergeten. Na een kwartiertje kwam ik terug en was mijn ID toch niet nodig. Wel getest, maar uren in de wacht gestaan bij het nummer waarna ik die negatieve uitslag als 'tegemoetkoming' kreeg", vertelt zij aan NH Nieuws.

*Echte naam van Fleur is bekend bij de redactie. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Testen voor Toegang is niet bereikbaar voor pers of consumenten. Als men belt, krijgen ze te horen: 'dat het zo druk is dat men niet te woord kan worden gestaan.'

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.