Ga naar Content

Het rekenen is voorbij: Oranje treft Tsjechië in achtste finales

Het Nederlands elftal speelt in de achtste finales van het Europees kampioenschap tegen Tsjechië. Doordat Zweden in groep E won van Polen en Spanje van Slowakije, ontloopt Oranje een tegenstander uit de 'Poule des Doods'.

Nederland viert de 3-0 tegen Noord-Macedonië - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Voorafgaand aan de laatste speeldag in de groepsfase van het EK werd er gevreesd voor een tegenstander uit groep F, met daarin Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. Dankzij de uitslagen van de wedstrijden tussen Slowakije en Spanje (0-5) en Zweden tegen Polen (3-2) is Oranje uiteindelijk gekoppeld aan de nummer drie van groep D: Tsjechië. 

Bondscoach Frank de Boer gaf vlak na het bekend worden van de aankomende tegenstander een reactie op de website van de KNVB: "Natuurlijk verheugen we ons op de start van de knock-outfase. We zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen tegen Tsjechië. Ze hebben in de groepsfase laten zien wat ze kunnen, we zullen vol aan de bak moeten. We gaan de komende dagen gebruiken om Tsjechië goed te analyseren."

Boedapest

Zondag 27 juni neemt Nederland het in de achtste finale op tegen de Tsjechen. Het duel wordt gespeeld in Boedapest. De aftrap is om 18.00 uur. Naar verwachting zullen 5.000 tot 10.000 Nederlandse fans naar de hoofdstad van Hongarije afreizen.

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]