Ga naar Content

Paradiso in nacht van vrijdag op zaterdag om 00.01 weer open: "Lang moeten wachten"

Waar de meeste clubs zaterdagavond weer open gaan, opent Paradiso in de nacht van vrijdag op zaterdag om exact 1 minuut over 00.00 uur de deuren. Voor het eerst sinds 12 maart 2020 kan er dan weer volop gefeest worden in de poptempel: de anderhalvemeterregel wordt achterwege gelaten. 

Bij Paradiso konden sommigen niet naar binnen vanwege de achterstand van de testen - Foto: NH Nieuws / Martijn van Veen

"Nachtclubs hebben altijd op de laatste plaats gestaan in de plannen van de overheid, dus nu willen we direct laten zien waarom het nachtleven zo belangrijk is", vertelt Jurry Oortwijn van Paradiso. "We hebben er lang op moeten wachten."

Aan techno-dj Reinier Zonneveld de eer om zaterdagnacht als eerste te draaien. Zaterdagavond om 23.00 uur speelt Jamrock XL. Bezoekers moeten zich laten testen voordat ze toegang krijgen tot de club.

16 maanden gesloten 

Vorige week vrijdag werd tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Huge de Jonge (Volksgezondheid) duidelijk dat nachtclubs na 16 maanden weer open mogen

"Fantastisch, we gaan weer beginnen", zei Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs (AOC) en eigenaar van de Chicago Social Club vlak na de persconferentie. "We staan te popelen."

Niet alle clubs gaan meteen om 00.01 uur open. NYX en de Chicago Social Club gaan zaterdagavond pas open. Andere clubs volgen waarschijnlijk een week later, omdat er in eerste instantie was aangekondigd dat de versoepelingen pas op 30 juni zouden ingaan.

Tickets voor Jamrock zijn nu te verkrijgen en tickets voor Reinier Zonnenveld gaan morgen vanaf 18.00 uur in de verkoop. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]