Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Wateroverlast in ziekenhuis Alkmaar, patiëntenstop na twee uur opgeheven

18 juni 2021, 21.48 uur · Aangepast 19 juni 2021, 12.30 uur · Door Jouri Bakker

Vanwege wateroverlast in het Alkmaarse ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn daar gisteravond uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk geen nieuwe patiënten opgenomen. Na twee uur was de situatie onder controle en werd de patiëntenstop opgeheven. "De situatie is inmiddels veilig", zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Wateroverlast NWZ Alkmaar - NH Nieuws

Tijdens het noodweer van gisteravond ontstond op meerdere plekken in het ziekenhuis wateroverlast. In een video is te zien dat er grote hoeveelheden water uit een buis onder het plafond komen.

Ook een deel van de begane grond 'bij de balie' stond enige tijd blank, liet de woordvoerder weten. Inmiddels zijn de problemen verholpen en wordt er een schoonmaakploeg ingezet om op de getroffen plekken het water op te ruimen. De patiëntenstop is na twee uur opgeheven en de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) is weer open, benadrukt de woordvoerder. 

'Zorg ging gewoon door' 

"De andere zorg ging gewoon door", zegt de woordvoerder. Patiënten die tijdens de patiëntenstop niet in het ziekenhuis terechtkonden, zijn naar andere ziekenhuizen gebracht. Ambulancemedewerkers, huisartsen en andere ziekenhuizen in de regio waren op de hoogte van de maatregel.

De woordvoerder laat weten dat er door de tijdelijke stop twee patiënten korte tijd verplaatst zijn. "Het was eigenlijk minimaal, echt een voorzorgsmaatregel."

Dat de wateroverlast een gevolg is van de hoosbuien, staat volgens het ziekenhuis vast. Wel wordt nog onderzocht hoe het water het ziekenhuis kon binnenkomen.   

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]