Ga naar Content

Transfervrije Jasper Schendelaar vertrekt naar PEC Zwolle

Doelman Jasper Schendelaar heeft voor twee jaar getekend bij PEC Zwolle, met de optie voor nog een seizoen. AZ lichtte de optie in zijn contract niet, waardoor hij transfervrij de overstap maakt. De 20-jarige goalie speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Telstar. 

Jasper Schendelaar in het duel met Almere City (1-1) - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Zaakwaarnemer Bert van Dun laat aan NH Sport weten dat de Alkmaarder komend seizoen tweede keeper zal zijn in Zwolle. "Het is de bedoeling dat hij de concurrentiestrijd aangaat met Kostas Lamprou. In mijn ogen heeft hij een fantastisch jaar bij Telstar beleefd. Ik denk dat hij zich via deze weg goed kan ontwikkelen."

Schendelaar speelde op jonge leeftijd voor Alcmaria Victrix en De Foresters, voordat hij in 2013 aansloot bij de jeugdopleiding van AZ. In 2016 maakte de toen 15-jarige Schendelaar zijn officieuze debuut voor de Alkmaarders. In een oefenduel met de Polderse Selectie (9-0 winst) stond hij een helft onder de lat. In het seizoen 2018/2019 maakte Schendelaar zijn officiële debuut in het betaalde voetbal in het shirt van Jong AZ.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]