Ga naar Content

Telstar-huurling Jasper Schendelaar vertrekt transfervrij bij AZ

De optie in het contract van Jasper Schendelaar wordt niet gelicht. De doelman vertrekt daardoor deze zomer transfervrij bij AZ. Dit seizoen wordt Schendelaar gehuurd door Telstar, waar hij nog geen minuut miste. Over Jonas Svensson is nog geen nieuws.

Telstar-doelman Jasper Schendelaar wordt gehuurd van AZ - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Schendelaar had de mogelijkheid zijn aflopende contract voor twee seizoenen te verlengen. Zaakwaarnemer Bert van Dun laat aan NH Sport weten dat AZ ervoor heeft gekozen die optie niet te lichten.

De keeper gaat samen met zijn zaakwaarnemer bekijken welke clubs belangstelling tonen. Telstar blijft een optie voor Schendelaar. Ook een stap naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden, laat Van Dun weten.

Vrijdagavond komt Schendelaar weer in actie met Telstar. Er staat dan een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma.

Svensson en Jansen

AZ is nog in gesprek met Jonas Svensson, Jordy Clasie en Ramon Leeuwin. Zij hebben ook alle drie een aflopend contract in Alkmaar. Ron Vlaar stopt met voetballen en is aan het kijken naar een nieuwe functie binnen de club.

Een woordvoerder van AZ laat weten dat er nog geen duidelijkheid is over het aanblijven van trainer Pascal Jansen. Ook zijn contract loopt deze zomer af.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]