Ga naar Content

Vrouw fietst raadslid van zijn sokken terwijl hij vlogt over fietsoverlast in centrum

Net als hij een vlog maakt over 'fietsenchaos in de Haarlemse binnenstad', krijgt raadslid Moussa Aynan het zaterdag aan de stok met een fietsster die hem al rijdend een douw geeft. In de Jacobijnestraat filmt hij geparkeerde fietsen wanneer de vrouw achter hem twee keer met haar fietsbel belt.

Foto: Facebook

In de centrumstraat, waar fietsers te gast zijn en rekening moeten houden met voetgangers, zie je Aynan niet echt aan de kant gaan - hoewel hij zelf zegt van wel. "Ik ga netjes opzij. Ik loop tegen de pui aan", vertelt het raadslid van Jouw Haarlem vandaag. 

Je hoort hem in het filmpje triomfantelijk zeggen: 'Kijk, een ongeduldige fietser'. Daarna krijgen hij en zijn telefoon een tik.

Zie hieronder de post van Aynan met de video:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de tik rent Aynan achter de fietsster aan en hij achterhaalt haar in de Zijlstraat. Daar is toevallig politie aanwezig en die bemiddelt tussen de twee. Als de agenten de beelden hebben gezien, zeggen ze tegen de vrouw dat ze haar excuses moet aanbieden. Aynan: "Onder zeer heftig protest en totaal niet hartelijk kwam dat excuus er dan ook."

Fietsstewards

Het raadslid van de partij Jouw Haarlem heeft deze raadsperiode al een aantal keer gepleit voor fietsstewards omdat de situatie in de binnenstad, zeker op zaterdag, met fietsers steeds erger wordt. Het moment komt volgens hem steeds dichterbij dat de hulpdiensten niet meer door de straten kunnen. De straten staan vol met geparkeerde fietsen, vooral tijdens de markt op de Grote Markt. En dat terwijl de fietsparkeergarages in de Smedestraat en de Jacobijnestraat nog genoeg plek hebben.

Er zijn bij wijze van proef een tijdje fietsstewards in de binnenstad geweest. "Maar die zie je nu niet meer." Smeed de ijzers wanneer ze heet zijn, moet Aynan hebben gedacht. Daarom komt hij donderdag met een initiatiefvoorstel voor het invoeren van fietsstewards in het centrum.

Borreluur

Op meerdere plekken in de stad loopt de druk op tussen voetgangers, fietsers en bijvoorbeeld de horeca. In de Lange Veerstraat hebben horecaondernemers en de gemeente besloten hekken te plaatsen tijdens het borreluur om overlast van fietsers tegen te gaan.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]