Ga naar Content

Einstein trekt veel bekijks in Elswout: "Een kameel hier? Gekkigheid"

Wandelaars in Elswout keken zondagochtend verbaasd op als ze plotseling een kameel zagen. Een tafereel dat op de buitenplaats in Overveen niet dagelijks voorkomt. Haarlemse avonturier Tamar Valkenier is met het beest vanuit Limburg naar de Randstad gelopen om haar boek te promoten en met de tocht trekken ze veel bekijks.

Tamar Valkenier en haar kameel Einstein - NH Nieuws

Hans en Pien hoorden van de buren dat er een kameel in Elswout stond.  "We wonen in de buurt en met twee kleine kinderen moesten we natuurlijk wel gaan kijken", lacht Hans. Maar ook van buiten de regio komt er publiek voor Einstein. Marijn uit Noordwijkerhout is al vroeg met z’n moeder op pad om het beest te bewonderen. "Het gebeurt niet elke dag dat er een kameel in een weiland staat, gekkigheid."

Zes jaar geleden liet Tamar haar leven in de stad voor wat het was en ging ze op zoek naar de ultieme vrijheid. De nomade verkocht huis en haard om de wereld over te reizen en woont sindsdien op de plekken die ze bezoekt.  "Het is een geweldig bestaan, maar ik miste echt een dier in mijn leven", vertelt ze. "De connectie tussen mens en dier is zo verschrikkelijk mooi."

"Kamelen zijn ontzettend tof"

Tamar valkenier

Als ze tijdens een van de vele trips in aanraking komt met kamelen is ze verkocht. "Ik kwam erachter dat ik ze ontzettend tof vind, ze zijn slim en heel sociaal. Toen ik erachter kwam dat je in Nederland ook met een kameel kan lopen, heb ik Einstein bij een dierenhandelaar in Venray gekocht. Na een paar trainingen zijn we gaan wandelen. Het is heel bijzonder om nu in Elswout te staan, omdat ik hier in de buurt ben opgegroeid."

Na een paar rustdagen begint de tocht terug naar Sittard. Daar zal Einstein op een kamelenboerderij ingezet worden in de zorg. Gehandicapte jongeren kunnen dan met hem wandelen.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook