Ga naar Content

Combinatie tussen Telstar en Kon. HFC werd te druk voor Gertjan Tamerus

Gertjan Tamerus maakte deze week bekend te stoppen als assistent-trainer bij Telstar. Hij kan het niet meer combineren met zijn werk als trainer bij Koninklijke HFC. "Ik verwacht dat het een ten koste gaat van het andere. En zo wil ik niet werken", geeft hij aan in gesprek met NH Sport.

Gertjan Tamerus als trainer van Koninklijke HFC - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

Tamerus begon 1,5 jaar geleden bij Telstar als vervanger van Arvid Smit. "Van tevoren wist ik dat het druk zou worden, maar ik wilde die uitdaging graag aangaan. Het afgelopen jaar, hoe rot het ook was met corona, kwam het op zich wel goed uit dat het bij HFC wat rustiger was. Het was goed te combineren, maar komend seizoen wordt het toch te druk."

Tijdnood bij Koninklijke HFC

"Ik heb in het afgelopen jaar ook een kindje gekregen", vervolgt Tamerus. "Dat alles bij elkaar verwacht ik dat het een ten koste gaat van het andere. En zo wil ik niet werken. Als ik het doe wil ik het goed doen. Bij Telstar trainden we best wel veel. Maandag bijvoorbeeld twee keer om 10.00 en 15.00 uur. 's Avonds train ik dan bij HFC. Er is dan weinig tijd om dat goed voor te bereiden. Laat staan om de wedstrijd van het weekend goed na te bespreken met mijn spelers."

"Bij Koninklijke HFC staat net iets meer mijn handtekening onder het werk"

Koninklijke hfc-trainer Gertjan tamerus

Omdat het werk bij Koninklijke HFC fulltime is en bij Telstar parttime kiest Tamerus voor de Haarlemmers. "Bij HFC staat net iets meer mijn handtekening onder het werk. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn doorlopende contract voorrang te geven. Dat zou in de toekomst zomaar anders kunnen zijn, want ik heb geen heel duidelijk toekomstbeeld voor ogen."

Samenwerking met Jonker

Hij kijkt terug op een mooie tijd bij Telstar. Ook de samenwerking met trainer Andries Jonker was positief. "Ik ken Andries al van jongs af aan. Hij is mijn trainer geweest bij het Haarlems jeugdteam. Ik vind dat hij veel kwaliteiten heeft in het communiceren naar de groep Bijvoorbeeld de manier waarop hij de bespreking doet kan ik nog wat van leren. Hij doet het ook in meerdere talen vloeiend, daar heb ik veel bewondering voor. Ik hoop daar wat van meegenomen te hebben", aldus de Haarlemmer.

Op 26 juni begint Koninklijke HFC aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]