Ga naar Content

Schipholtop uitgemaakt voor moordenaars bij protestactie Aalsmeer

De topmannen van Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zijn gisteravond uitgemaakt voor moordenaars door een actievoerder in Aalsmeer. Andere activisten blokkeerden de ingang van het gemeentehuis, waar directeur Benschop van Schiphol en Van Dorst van LVNL hun hinderbeperkende maatregelen kwamen onderbouwen.

Schipholbaas Benschop in gesprek met actievoerders in Aalsmeer - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Twee activisten van Extinction Rebellion gingen op de trap voor de ingang van het gemeentehuis liggen. "We wilden dat hij over de lijken zou heenstappen", zei een van hen tegen NH Nieuws. "De bedoeling is dat hij doorheeft wat hij aan het doen is." Op de vraag of het terecht is om de Schipholtop te verwijten over lijken te gaan, vond de activist wel: "Het is confronterend, maar wel de waarheid."

Moordenaars

Een omwonende van Schiphol uit Amstelveen deed er nog een schepje bovenop en schold Benschop en Van Dorst uit voor 'moordenaars'. Zijn uitspraak wenste hij niet voor camera verder uit te leggen. Een actievoerder uit Aalsmeer kon het wel verklaren: "Als je het ver doorvoert, kun je dat indirect hardmaken. De gezondheidsklachten in deze omgeving zijn gewoon slechter. Er zijn meer kankergevallen."

Schiphol-directeur Benschop vond 'het niet fijn' dat hij werd uitgemaakt voor moordenaar. "Er is een debat gaande. Ik zou het op prijs stellen als we elkaar daarbij in waarde laten.

Artikel gaat verder onder de video.

"Moordenaars!", riep deze actievoerder tegen Schipholtopman Dick Benschop - NH Nieuws / Doron Sajet

Minder hinder, maar niet met minder vluchten

De gemeenteraad van Aalsmeer hadden Benschop en Van Dorst uitgenodigd voor een gesprek over de hinderbeperkende maatregelen die worden genomen. Voor de raad was het teleurstellend dat minder vluchten niet bij de maatregelen horen. Volgens Benschop zal de het aantal omwonenden dat overlast ervaart afnemen, zal er minder uitstoot zijn en worden grote stappen genomen op het gebied van duurzaamheid: "Dat is de krimp waarmee we bezig zijn."

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]