Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Buurt geschokt na heftige brand met dode en zwaargewond slachtoffer: "Akelig gevoel"

28 mei 2021, 16.24 uur · Aangepast 28 mei 2021, 21.34 uur · Door Maaike Polder & Mark Arents

De schrik zit er goed in bij buurtbewoners na de felle woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof, waarbij vanmorgen vroeg de twee bewoners zwaargewond raakten. Een van de bewoners is aan haar verwondingen overleden. De fatale brand houdt de buurt flink bezig. Veel buren stonden vannacht al op straat toen de hulpdiensten massaal toestroomden. "Vreselijk geschrokken, we hebben allemaal de bibbers", reageert een overbuurvrouw.

Buurt reageert geschokt op felle brand - NH Nieuws

Omwonenden verzamelen zich 's ochtends bij de uitgebrande woning. "De rook kwam onder het dak vandaan", vertelt een voorbijganger. "Maar op de foto's lijkt het weer alsof de brand beneden was", sluit een andere buurtbewoner aan. 

Buurtbewoners waarmee NH Nieuws spreekt, hadden weinig contact met de bewoners van het huis. "Ze waren erg op zichzelf, ik ken ze eigenlijk alleen maar van gezicht. Van goedemorgen en goedemiddag op het parkeerterrein", vertelt een overbuurvrouw. "Ze hebben allebei hun motorrijbewijs en dan gingen ze lekker met de motor op stap, maar heel veel contact had ik niet."

Steen door de ruit

Over de brand en vooral de oorzaak gaan veel geruchten. Veel buren koppelen de brand aan een incident vorige week bij hetzelfde huis. "Toen ging er een steen door de ruit", vertelt een buurvrouw. Van dat voorval zou ook aangifte zijn gedaan.

De politie kan het eerdere voorval en de aangifte nog niet bevestigen, en verwijst naar het lopende onderzoek naar de brand. Een woordvoerder van de politie laat weten dat alle opties rond de brand nog open worden gehouden. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Reactie burgemeester

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot bracht vanmiddag een bezoek aan de buurt en betuigde zijn medeleven aan de familieleden van het slachtoffer. Aptroot sprak zich uit over de heftige brand: "Ik ben diep geschokt over het feit dat door de brand een inwoner is overleden en een ander zwaar gewond", laat hij weten.

"Ik leef enorm mee met de familie. Het is goed dat het Openbaar Ministerie en de politie diepgaand onderzoek doen naar de oorzaak van de brand."

Onderzoek naar brand

De hele ochtend waren politie en brandweer op de been om onderzoek bij de woning te doen, maar meer informatie kunnen ze nog niet geven. "Team brandonderzoek van de brandweer heeft ook aangesloten en ze willen tot op de bodem uitgezocht hebben wat hier is gebeurd", aldus Ben Derriks van de Veiligheidsregio.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]