Ga naar Content

Lieke Klaver opent met brons in Diamond League, Lisanne de Witte zevende op 400 meter

Lieke Klaver heeft zich gemeten met de top tijdens de eerste Diamond League-wedstrijd van het seizoen. In een winderig en nat Gateshead werd de atlete uit Enkhuizen derde op de 400 meter.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Klaver klokte in Groot-Brittannië 52,03 seconden tijdens haar seizoensopener. De nummer vijf van de EK indoor moest daarmee alleen Kendall Ellis en Stephanie McPherson voor zich dulden. Vorig jaar won Klaver de Diamond League in Rome met een tijd van 50,98. Dat is nog altijd haar persoonlijke record.

Lisanne de Witte, nog altijd de houdster van het Nederlands record op de 400 meter in 50,77, startte zoals gewoonlijk wat langzamer aan haar ronde. Dit keer kon ze de echter achterstand niet ongedaan maken in het laatste deel. De Castricumse eindigde daardoor als zevende.

Klaver en De Witte zijn al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]