Ga naar Content

Zwemmer Bottelier vijfde op EK: "Parijs blijft mijn grote doel"

Lars Bottelier uit IJmuiden is vijfde geworden op het EK open water. De zwemmer zette die prestatie neer op de 25 kilometer. Het was het debuut van Bottelier op een groot internationaal toernooi. Hij moest iets meer dan 18 seconden toegeven op de Franse winnaar Axel Reymond.  Bottelier had lang uitzicht op een medaille. 

Foto: NH Nieuws

In het Lupameer bij Boedapest maakte Bottelier de gehele race deel uit van een kopgroep van vijftig zwemmers van wie er aan het slot uiteindelijk vijf overbleven. "Op dat moment was ik nog fris, maar ik kwam pure snelheid tekort", zegt de langeafstandszwemmer. "Jammer, maar ik weet waar ik aan toe ben." Het gemis van pure snelheid speelde hem drie dagen eerder op de 10 kilometer ook al parten. "Op die afstand speelt het een nóg belangrijker rol."

Bottelier heeft de pech dat de 25 kilometer, zijn beste discipline, geen olympisch nummer is. Op de 10 kilometer stuurt de zwembond Ferry Weertman naar Tokio. Bottleier. "Mijn doel blijft onveranderd de Olympische Spelen van Parijs (2024)." Hij gaat zich proberen te kwalificeren via een route die via Duitsland loopt. Bottelier traint in Würzburg. Hij maakt daar deel uit van de trainingsroep van kampioenenmaker Stefan Lurz. Lea Boy, ploeggenoot van Bottelier, won op de 25 kilometer goud bij de vrouwen. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]