Ga naar Content

Maarten Martens blij met kans als hoofdtrainer bij Jong AZ

Het contract is ondertekend, Maarten Martens wordt met ingang van het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Jong AZ. De Belg neemt het stokje over van Michel Vonk en is zeer blij met de kans die hem geboden wordt.

Maarten Martens blij met kans als hoofdtrainer bij Jong AZ - NH Nieuws

"Ik ben heel blij", zegt Martens. "Ik heb hier ruim zeven jaar gespeeld en me altijd goed gevoeld hier. Daarnaast krijg ik hier bij Jong AZ een hele mooie kans om me te ontwikkelen als coach. Ik ben vijf jaar in België trainer geweest en dit voelt als een goede volgende stap."

Martens speelde in het verleden dus lange tijd voor de Alkmaarse club. Na zijn loopbaan als speler begon hij zijn trainerscarrière bij Club Brugge. "Ik ben meteen met de trainerscursus begonnen na mijn carrière. Daarna kreeg ik bij Club Brugge de kans, wat ideaal was omdat het vlakbij huis was. Maar op een gegeven moment wil je dan toch de volgende stap maken."

"Ik moet me nog erg ontwikkelen als coach en dat wil ik heel graag hier doen"

maarten martens

De kersverse trainer begint nu bij de beloften, en wie weet zien we hem ook wel als hoofdtrainer bij het eerste elftal. "Dat ga je natuurlijk niet uitsluiten maar dat is op dit moment niet mijn insteek. Ik krijg nu de kans hier bij Jong AZ, maar ik moet me nog erg ontwikkelen als coach en dat wil ik heel graag hier doen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]